Targul Cu Bunatati

Sinaia - Prahova

26.08.2011 - 28.08.2011

Ploieşti, 24 august 2011. "Târgul cu Bunătăţi" revine în Sinaia pentru a treia oară în acest an, de vineri 26 august până duminică 26 august, de data aceasta în centru, în faţa magazinului Winmarkt. Produsele tradiţionale româneşti, bunătăţi preparate după reţete din gospodăriile tărăneşti din multe zone din ţara asteaptă să fie degustate şi cumpărate de sinăieni, dar şi de turiştii care vizitează Sinaia în aceste zile.

Ca şi la ediţia anterioară, producatorii vor aduce multe bunătăţi deja cunoscute de sinăieni, cum ar fi brânzeturile de la Bran şi Fundata, preparatele din carne de oaie şi porc de la Lapusel, prăjituri şi plăcinte maramureşene, miere si palincă de Zalău, vin şi struguri proaspeţi de la Valea Calugarească, vestita turtă dulce din Arges, ceaiuri şi tincturi din Apuseni, ciocolata de casa din Lipova. Aşa cum obişnuim, la fiecare ediţie aducem produse noi care nu au putut fi cumpărate la ediţiile anterioare. Surprizele „delicioase” din acest week-end vor fi: sucurile, dulceţurile şi oţetul de trandafir din Ucea de Sus- Braşov, vestita bragă produsă la Urziceni, dar şi „cârnati la topor” din Curteşti- Botosani.

Lipsa aditivilor, folosirea mirodeniilor, a conservanţilor şi membranelor naturale la prepararea bunătăţilor aduse la târg, fac ca produsele să rămână naturale, sănătoase şi aspectuase, gurmanzilor fiindu-le cu siguranţă greu să reziste în faţa lor.

„Aşa cum ne-am propus încă de la prima ediţie, am reuşit să facem o tradiţie din organizarea Târgului cu bunătăţi la Sinaia. Îi invit pe sinăieni şi pe turişti să vină la acest eveniment care promovează produsele româneşti şi totodată un stil de viaţă sănătos„ ne-a declarat domnul Vlad Oprea, Primarul Orasului Sinaia .

Produse eco la Sinaia – VIDEO
Sursa: Travel Mix Data:  29.08.2011
Tărgul de bunătăţi revine la Sinaia
Sursa: Valea Prahovei Data:  26.08.2011
Târgul cu Bunătați revine în Sinaia cu preparate tradiționale românești
Sursa: Adevarul Data:  25.08.2011
26 - 28 August: „Targul cu Bunatati” revine in Sinaia cu preparate traditionale romanesti, pentru a treia oara in acest an
Sursa: Agri Media Data:  25.08.2011
Targul cu bunatati revine la Sinaia in acest weekend
Sursa: PH Online Data:  25.08.2011
Bunătăţuri tradiţionale în sărbătoare, la Sinaia
Sursa: Scrie Liber Data:  25.08.2011