Targul Cu Bunatati

Ploiesti - 16-18 martie 2012

16.03.2012 - 18.03.2012

Targul cu Bunatati promoveaza locuri pitoresti cu oameni adevarati si gusturi simple si adevarate

Produse traditionale, preparate ca la bunica in gospodarie: branzeturi (cas, telemea, urda, cascavea, de burduf), preparate din carne de porc, vita, oaie sau peste (carnati, sunculite, sloi de oaie, afumaturi, pastrame, icre, batoguri), paine pe vatra, prajituri de casa, cozonaci, turte dulce, covrigi, zacusti, muraturi, legume proaspete, gemuri si dulceturi, produse apicole, sucuri naturale, ceaiuri, siropuri de la Fundata, Rupea, Bran, Tocileni, Topoloveni, Lipova, Baia Mare, Cartisoara. Bucsani, Sibiu, Oradea, Voinesti, Zagra, Ucea, Bascov

Astazi va prezentam Familia Bangala si Familia Florea

Familia Bangala din zona Fundata, Bran, culoarul Rucar- Bran, jud Brasov si gustul de branza proaspata, adevarata
Daniela, Gheorghe şi cei doi copii Alina şi Madalin sunt fermieri din generatie in generatie, dintr-o zona cu tradiţie: Fundata. Soţii Bangala provin din familii care s-au ocupat cu pastoritul si oieritul. Traditia spune ca cel mai mic copil nu are voie sa paraseasca satul in care s-a nascut, asa incat Daniela, in calitate de mezina a familiei a trebuit sa continue indeletnicirile familiei. Si pentru ca in familia ei mai este o lege, ca sotul sa fie tot cioban, ca tatal ei, Daniela s-a casatorit cu Gheorghe, din familie de ciobani din Moeciu. Astazi, impreuna cu cei doi copii ai lor, au o gospodarie de 300 de oi, 40 de vaci si 80 hectare de pasune si faneata si 20 de produse atestate traditional printre care se numara pastrama de oaie, carnatii afumati, dar si cateva specialiati: branza cu ardei, busuioc, chimen şi boia, urda cu marar, patrunjel şi menta, branza de burduf în coaja de brad.

Gustul adevarat de branza a familiei Bangala se desavarseste la Fundata, situata la altitudinea de 1304 m, cea mai înalta localitate din tara si care se afla la mijlocul distantei intre Bran si Rucar, fiind strajuita de muntii Bucegi si muntii Piatra Craiului. In apropierea localitatii Fundata se pot vizita numeroase obiective naturale: Parcul National Piatra Craiului - Trasee în Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, Rezervatiile naturale La Chisatoare, Pestera si Cheile Dambovicioara, Pestera cu lilieci din satul Pestera, Satul Sirnea, Barajul Pecineagu, Pestera de la Uluce si Lacul fara Fund.

Familia Florea din Ucea de Sus, judetul Brasov si gustul fin al dulcetei de trandafiri

Dan Florea a mostenit pamantul pe care acum are o plantatie de trandafiri, livadă de pomi fructiferi, legume, zmeuriş, dar si dragostea pentru agricultura. Pentru a ajunge sa fie cunoscut nu numai in tara, cat si peste hotare pentru dulceata, siropul si otetul de trandafiri, a trebuit sa treaca prin multe intamplari, unele dintre ele nu tocmai placute. Intocmirea de documentatii pentru proiecte europene pentru care nu a primit finantare, invatarea cresterii pomilor si trandafirilor de la ingineri specilizati, zeci de incercari ale retetelor de dulceata sunt doar cateva dintre aceste incercari care au condus familia Florea la desavarsirea gustului specilitatilor din petale de trandafiri. Si ca sa va dezvaluim si un secret, dintr-un kg de petale de trandafir se obţin 40 de borcanele a cate 200 g de dulceata.

Specilitatile din petale de trandafir, produse dupa reţete proprii in casa familiei Florea din Ucea de Sus au reprezentata Tara Fagarasului si in cadrul Targului ,,Grune Woche" care s-a desfasurat la incepuul acestui an la Berlin.

Gustul fin al specilitatilor din trandafiri ale familiei Florea se desavarseste la Ucea de Sus, judetul Brasov. Comuna Ucea este situata in centrul tarii, in partea de vest a Judetului Brasov, la poalele muntilor Fagaras, avand un relief de campie depresionara. Prima atestare documentara a satului dateaza din 1509 si este o sentinta judecatoreasca a scaunului Fagaras.
Unde ii gasiti?

Bineinteles, la Targul cu Bunatati!

Targul cu Bunatati
Sursa: http://infoploiesticity.blogspot.com Data:  16.03.2012
Târgul de Bunătăţi revine la Ploieşti, în perioada 16-18 martie
Sursa: www.recolta.eu Data:  15.03.2012
Targul cu Bunatati aduce la Ploiesti oameni adevarati care vand produse naturale
Sursa: ph-online.ro Data:  15.03.2012
Degustări de brânzeturi și dulceață de trandafiri, în Ploiești, la „Târgul cu Bunătăți“
Sursa: Adevarul Ploiesti Data:  15.03.2012
Targul cu Bunatati revine la Ploiesti
Sursa: www.prahovabuisness.ro Data:  15.03.2012
Targul cu Bunatati Ploiesti (16-18 martie 2012)
Sursa: www.agriculturae.ro Data:  15.03.2012
Targul...cu familii si bucate traditionale
Sursa: scrieliber.ro Data:  15.03.2012
Ce facem in week-end
Sursa: www.hotnews.ro Data:  15.03.2012