Targul Cu Bunatati

Sinaia - 7-9 septembrie 2012

07.09.2012 - 09.09.2012

Ne reintoarcem la Sinaia in acest week-end, din 7 pana in 9 septembrie, tot in fata magazinului Winmarkt. La aceasta editie ne face placere sa va prezentam sa degustati vinurile celor de la Domeniile Franco Romane, printre care se gasesc si vinuri ecologice.
Domeniile Franco Romane – Comuna Breaza – judetul Buzau
Suprafeţele viticole ale Domeniilor Franco Romane sunt cultivate ţinând cont de fazele lunii si sunt certificate ecologic, dupa regulile agriculturii biologice. Viile aparţinând domeniului - 40 ha -sunt situate pe pantele blânde ale dealului Istriţa în mijlocul podgoriei Dealu Mare, în comuna Breaza. Podgoria Dealu Mare se întinde pe 60 Km dealungul dealurilor subcarpatice de sud, profitând astfel de soare încă de dimineata si pe tot parcursul zilei. Dupa ploaie apa din solurile în pante line se scurge cu usurinţa, iar vântul întotdeauna prezent usucă rapid strugurii.

Desi renumită pentru strugurii rosii, regiunea viticolă Dealu Mare produce pe terenurile sale afânat calcaroase, struguri albi de înaltă calitate, dar si 3 ha de Chardonnay, soi nobil ce nu depaseste decât foarte rar 20 000 de sticle pe an. Vinul Chardonnay este rodul visului unui burghinion specialist în Chardonnay si a unei inginere din România, convinsi că Dealu Mare este una din rarele regiuni viticole capabile să rivalizeze cu cele mai bune podgorii de Chardonny din lume. Alaturi de Chardonnay pe domenii se cultiva ecologic si Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir.

Echipa romano-belgiana ajuta si comunitatea locala prin cumpărarea strugurilor de la micii producători locali care sunt transformati in cateva specialitati apreciate de cunoscatori- Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Merlot, Merlot Rosé.

Ii veti gasi in targ si pe producatorii bunatatilor binecunoscute deja: specialitati din carne, branzeturi si cascavaluri, paine de casa, dulciuri, fructe si legume proaspete, miere, tincturi, ceaiuri, braga, cafea la nisip, dulceturi si serbeturi proaspete, ciocolata de casa care vin din toata tara: Brasov, Maramures, Arges, Neamt, Covasna, Arad, Bistrita Nasaud, Prahova, Dambovita, Mures, Buzau, dar si din Olanda.

Eveniment organizat in parteneriat cu Primaria orasului Sinaia.

Vinuri ecologice de pe Dealul Istrita la Targul cu Bunatati din Sinaia – 7-9 sept
Sursa: www.ecomagazin.ro Data:  08.09.2012
Târgul cu Bunătăţi îşi arată latura eco
Sursa: telegrama.ro Data:  07.09.2012
DEGUSTARE DE VINURI
Sursa: piataagricola.eu Data:  07.09.2012
Vinurile ecologice, vedete la „Târgul cu Bunătăți“ din Sinaia
Sursa: adevarul.ro Data:  06.09.2012
Sinaia: Vinuri ecologice la Targul cu Bunatati din 7-9 septembrie
Sursa: max-media.ro Data:  05.09.2012
Degustare de vinuri ecologice, la Targul cu Bunatati de la Sinaia, organizat in acest weekend
Sursa: ph-online.ro Data:  05.09.2012